Læsø producerer mange pragtfulde produkter af høj kvalitet.

Siden 1100-tallet har Læsø´s historie handlet om salt. Rønnerne på Læsø har sat tydelige spor på Læsø, både på selve naturen, men også ved økonomien på Læsø. Det har skabt flere arbejdspladser, da man besluttede at starte en saltproduktion op på øen.

På rønnerne, som findes på den sydlige del af øen, hentes saltlagen i store tanke, lagen dannes helt naturligt, i det forholdsvis tynde lag sand, som lægger oven på et massivt lag af blåler. I efteråret og venteren, oversvømmes dette område af havvand, når sommeren kommer, sker der en stor fordampning, således det restvand der står tilbage, når helt op på en salt koncentration på 12 til 16 %. Normalt havvand har en saltprocent, på ca. 2 til 3 % salt. Saltlagen køres til saltcentret, hvor det bliver opvarmet til 80 til 85 grader, celcius. Denne inddampning af saltet gør, at salt koncentrationen bliver endnu større, saltet fremstilles ved at, man inddamper det mineralholdige grundvand.

Saltlagen krystaliser, når den er mættet, dvs., når den har en koncentration på 26 %, saltkrystallerne er i overfladen af lagen. Saltet hældes op i store kurve til afdrypning, og skal derefter tørres.
Restlagen – brinen, som den korrekt hedder, indeholder nu ca. 26 % salt, samme mængde, som man finder i Det Døde Hav.

Restlagen indeholder calsium, magnesium og andre mineraler.

Du finder alle tilgængelige produkter fra Morgenfruerne ved at se mere her eller se mere her for at finde Læsø produkter fra Læsø salt care.

Saltet bruges i mange produkter, lige fra madlavning, til hudpleje produkter, mange vasker hår med denne shampoo fra Læsø Læsø shampoo.

Nogen bruger denne pragtfulde flydende sæbe, da den indeholder det eftertragtede saltrest lage fra Læsø Saltsyderi.

Hvem kender ikke problemer når man står i køkkenet og har ordnet løg til en god hakkebøf, løggene smager dejligt, men føj hvor ens fingre lugter bagefter, brug da kaffe sæbe fra Læsø, så forsvinder den stygge lugt fra fingeren hurtigt samtidigt med fingrene bliver rene og bløde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *