Parabener er en slags fælles betegnelse, for en bestemt gruppe af midler der bruges til konservering, og består af Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isopropylparaben og Isobutylparaben.

Parabener anvendes meget ofte i shampoo, make-up og cremer, med det primære formål, at hindre svampe- og bakterievækst. I kosmetik anvendes som oftest en blanding af to eller flere parabener.

Du kan her se lidt af Kingbo.dk udvalg af sæber uden parabener lige her

Hvorfor gå efter uden parabener ?

Parabener bliver typisk anvendt i cremer, shampoo og make-up for at forhindre bakterie- og svampevækst samt sikre produktets egenskaber. I kosmetik anvendes oftest en blanding af to eller flere parabener, nemlig Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben og Butylparaben.

I 1940’erne begyndte kosmetik- og fødevarebranchen at anvende parabener, og har været anvendt siden, men vi kender ikke langtidseffekterne af brugen af disse, derfor bemærk mange af vores produkter er er uden parabener.

Parabener – hvorfor nu det ?

De bruges primært for, at sikre en lang holdbarhed på produkterne, der kommer i direkte kontakt med huden, og de anvendes fordi parabenerne virker særdeles effektivt overfor et bredt udvalg af bakterier, men kan desværre ved nogle personer, udvikle allergi over for parabener, hvilket naturligvis har skabt utryghed hos forbrugere, derfor har vi mange produkter helt uden parabener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *