Blomster ind i stuen, som pynter på et hvert bord, ligegyldigt om det er købte blomster, eller blomster du selv har været ude i haven og plukke. Men en ting er sikkert, blomster og dyre, så hvorfor ikke få dem til at holde længe.

Blomster ind
Få de smukke blomster ind i stuen

Elsker du at tage blomster ind fra din egen have, de har ikke været udsat for samme belastning, som de blomster du køber hos blomsterhandleren, eller i supermarkedet, disse blomster behøver du ikke give nedenstående behandling.

Hvis de købte blomster ser lidt medtaget ud, kan det skyldes mange ting, det kan være de har stået uden vand i en periode, eller de har fået kulde, eller for meget varme, eller noget helt andet.

Ser blomsterne lidt triste ud, kan du gøre følgende:

  1. Lægge blomsterne i bad, så kun blomsterhovedet er over vandet, gerne i lunkent vand, da dette er bedst.
  2. Inden blomsterne sættes i vand, skæres stilkene med et skråt snit. Det gøres under rindende vand, for at undgå luft bobler, der vil forhindre vand optagelsen. Når det anbefales at klippe med skråsnit, er det fordi disse skråsnittede stilke, kun vil berøre vasens bund med spidsen og på den måde ville de være i mindre kontakt med bunden af vasen, det er vigtigt, fordi der mange bakterier på bunden af en vase.
  3. Sørg for at vasen er 100 % ren, inden du sætter blomsterne ned i den.
  4. Hvis du har mulighed for det, og det passer til blomsterdekorationen, vil det være en fordel at bruge en farvet vase, der ikke lader lyset trænge igennem, det vil udgøre et værn mod alger, der behøver lys for at trives. F.eks. en mørke blå eller sort vase er ideel.
  5. Der behøver ikke være meget vand i vasen. Blot stilkene er lige under vandspejlet, så er der vand nok.
  6. Husk at skifte vandet hyppigt, gerne hver dag, hvis du har mulighed for det.
  7. Du kan med fordel tilsætte et holdbarhedsmiddel dette forlænger bukettens liv med flere dage.
    F.eks. en skvat flydende hvid Atamon, det øger holdbarheden betragteligt og holder vandet rent.

Hvis du husker ovenstående ting, hver gang du tager blomster ind i din stue, kan du være sikker på at have buketten lang tid.

Held og Lykke med dine fremtidige blomsterbuketter, hvis du vil gøre dine blomsterdekorationer ekstra flotte så ser de smukke vandperler her. Så bliver blomsterdekorationen farverig, du har mulighed for at lave 100  % unikke smukke blomsterdekorationen.

blomster ind
Tag blomster ind i dit hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *