Havetrold piller øre – Sjov havetrold til haven

Det siges at søen blev til, fordi en trold, der holdt til i en hule under bakketoppen, blev vred. Vreden var rettet mod stedets beboere, der ville bygge en kirke nedenfor, hvor trolden boede. Trolde hader den dybe malmfulde støj en kirkeklokke kan lave, når ringeren lægger kræfterne rigtig i. Trolden i Solbjerget, som bakketoppen hedder, gik amok og druknede det religiøse initiativ med en kæmpe flodbølge. Troldens straf for, at man dristede sig til at bygge en kirke, der ville spolere hans ”syvsover” søvn, blev så til det, der i dag går under navnet Stilling-Solbjerg sø.

Se hvor du kan købe denne charmerede trold, klik blot på billedet.

Havetrold piller øre

Når en trold piller øre, er det en eftertænksom bevægelse, der enten tyder på glæde, eller også pønser han på hævn over dumme mennesker. Menneskenes reaktion får ham til at grine. Trolde i de gamle myter skulle man holde sig gode venner med, og man skulle ikke fornærme dem. Nu kan man selvfølgeligt sige at denne havetrold piller øre ser uskyldigt ud. Er han dog ikke sød den lille fyr i polystyren? Med sine 28 cm’s højde er han overhovedet ikke så skrækindjagende som de kæmpestore skovvæsner i folkelige overleveringer. De holdt til i skovene i huler under jorden. Tolkien lod sig inspirere af de gamle Nordiske overleveringer, der stammer helt tilbage til vikingetiden både, Tolkien er den kendte forfatter, der er filmatiseret med ”Habitten” og i ”Ringenes Herre”. Groteske overnaturlige væsner fylder hans fantasifulde værker.

Havetrold piller øre er fremstillet i letvægtsmateriale

Havetrold piller øre er fremstillet i letvægtsmaterialet polystyren, som blot er et fornemt navn for termoplast. Termoplast indeholder ingredienser, der gør materialet hårdt, slidfast, bestandigt med en god modstandskraft mod fugt.

Når der er gæster i haven varer det ikke længe før en siger ”So Ein Ding Muss ich auch haben”. Danskerne har taget trolden til sig som en anderledes humoristisk dekoration, der påkalder sig smil og latter fra gæsterne. Man kan selvfølgeligt nøjes med en ensom trold på terrassen, ja endog indendørs f.eks. i entreen – men ideen er også den, at man placerer en serie af alle disse trolde i alle mulige sjove stillinger rundt i haven. Find dem her Kært barn har mange navne – ”Daskevom”, ”Pille-røv”, ”Rumpetrold”, ”Luseskæg”, ”Fladtud” og ”Dårligfjert” er blot nogle af de mange trolde i de gamle fortællinger. Den lille fyr her ”Øregnubber” er ingen undtagelse fra det generelle billede. Hæslige forvredne træk, en kæmpe braktud og udstående ører, der hvis de vibrerer længe nok vil få ham til at lette fra jorden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *