Store tomater til pynd både inde og ude

Tomaten eller “kærlighedsæblet” blev i den Europæiske gastronomiske historie et synonym for at være et elskovsmiddel på grund af dens mange frø. At den senere tilskrives denne magiske kraft forekommer paradoksalt, da de første reaktioner på importerede tomatplanter fra Sydamerika ganske enkelt anså tomaten får være giftig og farlig at spise. Store tometer blev derfor alene anset for at være dekorative, inden man under megen frygt og bæven anvendte dem til madlavning i Sydeuropa. Den røde sanselige farve fik kirken i Rom til at kalden den for »djævlens frugt” og et symbol på en liderlig syndig nydelse. Tomaten som en forførende sanselig, saftig og frodig ”prostitueret” blev for meget for de vise kirkefædre, der så et begyndende brud med mandlig dominans. Indenfor den katolske kirke talte man også, det i virkeligheden var tomaten og ikke æblet, der var den forbudne frugt i beretningen om syndefaldet.

store tomater

Jo større de store tomater er jo flottere

Store tomater er dekorative funktion fængsler fortsat mange nu da det er erkendt, at den hverken er giftig eller skadelig. Problemet er naturligvis, at det dekorative i form af f.eks. smukt udskårne tomater som garnering til retter har en begrænset levetid. Det samme med tomater placeret hele i en skål eller på et bord – de holder ikke bestandigt. Derfor er det rent dekorative ofte blevet til ’fup-tomater’ typisk i et plastmateriale med en garanteret langtidsholdbarhed. Begrebet ’fup-tomat’ retter sig alene mod deko-tomater i naturlig størrelse.

Som et stykke brugskunst til hus og have fremstår denne dekorations-serie som nogle imponerende rødmende og skinnende store tomater.

stor tomat

Seriens forskellige dimensioner går fra den kæmpe store tomat med en grøn stængel, der bølger sig elegant om tomaten for oven, til den mindste dimension stadigvæk langt over en normal tomats omkreds og diameter. Tomaterne er forarbejdet i et let emne. Serien kan købes med disse mål for højde og vægt – 17 cm. (3 kg.), 29 cm. (5 kg.), 39 cm. (7 kg.), og sidst men ikke mindst med de astronomiske mål på 48 cm. (10 kg).

I haver, på terrasser og i indkørsler til dit hus kan der virkeligt ’piftes op’ med disse tomater. En monoton og farveløs væg brugt som tomatens baggrund fremtræder anderledes levende. Man kan sammensætte flere tomat-serier eller kombinere med andre serier af deko-frugter som æbler og bær i e tilsvarende overdimensioneret størrelse. Havens frugtbarhed understreges på samme tid med, at man skaber sig noget, der ligner en eventyrhave. Du kan hurtigt få din havegæst til at føle sig som ’Alice i Eventyrland’.

Den forudseende virksomhedsleder bemærker hurtigt at dette koncepts potentialer. Glade og motiverede ansatte bliver mere kreative. Kedelige kontorer, forretninger, og hotelreceptioner skriger ofte på dekorative kulisser. Her har vi noget, der skaber opmærksomhed hos kunder og medarbejdere. Og han er heller ikke blind overfor, at udsmykningen fremmer medarbejdernes trivsel. ”Event-makere” udkig efter friske ideer til, hvordan man kvikker et arrangement op ser nye løsninger. Hvorfor skal offentlige institutioner tage sig ensformige ud? Man kan spare penge ved at købe dekorationsfrugter og bær. Traditionelle beplantninger nødvendiggør gartnere. Der skal omrangeres, gødskes, overrisles og afstudses. Dekorationsfrugter er en besparelse, du måske skulle overveje. Du behøver ikke at købe gartnere overhovedet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *