Granit til hverdag og fest find her granit møbler

Haveborde og bænke i granit er et ideelt supplement til en terrasse eller en have. Disse rå naturlige sten er ideelle til enhver udendørs sammenkomst, til grillaftener og til havefester. Haveudsmykning i dag er ofte fremstillet af kunststoffer, der måske oven i købet indeholder kemi, der er skadelig for forbrugeren eller miljøet. De fleste vil vel svare nægtende på, at man ikke ønsker noget naturligt og ornamentalt i haven. Noget der vidner om håndværk og kunstfærdighed. Noget der bringer naturen ind, og danner en forvitret og betagende kontrast i den kultiverede have. Granitten er enkel og dog pompøs, den er vild og dog fredfyldt, og den er uregerlig, selvom en dygtig stenhugger kan tæmme den. Den indarbejder et klassisk ’look’ i et udendørs rum. Man kasserer den ikke; den holder levetiden ud. Se smukke granit møbler lige her
Den genstridige granit
Men let er det ikke. Granit er kompakt; alligevel kan det skæres og formes. Dog er det en fordel, at materialet er modstandsdygtigt over for frost, vand og forurening. Granit er en magmatisk sten, der under et voldsomt tryk presses sammen. Her er forklaringen på materialets holdbarhed. Granit er sammensat af mineralerne kvarts og feldspat; mængden af disse materialer bestemmer granittens hårdhed. Granit hører vor klode til. Granit findes ikke andre steder i solsystemet.
Alt dette til trods finder mange, at granit er et æstetisk tiltalende materiale. Det at granitten er særdeles holdbar gør også, at den er hurtigt nedslidende på de værktøjer, der anvendes ved forarbejdningen af den. Processen starter med store tunge stenblokke, hvor stenhuggeren kun har et forsøg, når han skal tilvirke. Fejler han er arbejdet så godt som smidt ud.

granit møbler

Granit møbler holder i mange år

Den tilvirkede granit kan ikke gøres til genstand for fremstilling i serier, der er ens. Hver tilhugget sten er enestående. Andre haveejere kan med andre ord ikke bryste sig med, at de har det samme. Mulighederne er legio – på en havevandring hos granit elskeren møder man havemøbler, trug, springvand, blomsterkummer, borde, bænke, dyr, Lamper, fuglebade og fuglehuse, trædesten og meget andet. Tilskåret granit udgør en naturlig dekoration af haven. Stenen kan i sig selv anlægges som trædesten ud i eller rundt i haven. En særlig anvendelse finder granit bænke ved gravsteder. Bænken kommer på den måde til at stå som et mindesmærke, hvor man kan sætte sig ned og mindes den man har mistet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *