Eventyrhave skabes med sjove og spændende havetrolde fra Kingbo

Foråret 2021 er på vej, og med det melder vores trang til at gå i haven sig uvægerligt. Det danske vejr er imidlertid lunefuldt, og april kan stadig byde på overraskelser, der med al ønskelig tydelighed viser os, at “Moder Natur” ikke altid er lige så ivrig som haveentusiasterne er det. Det er ikke alle sarte planter, der vil kunne klare en for tidlig udplantning eller udsættelse. Derfor er den nye trend man i USA kalder ’The Fairy Garden’ en måde at kompensere på. En god måde at oversætte ’Fairy Garden’ på er slet og ret at kalde konceptet for eventyrhaven.

eftertænksom havetrold

Eventyrhave kan du let lave i din egen have se blot her

Fairy betyder egentligt fe’ – den gode fe’ ligesom i eventyrene – men en eventyrhave kan selvfølgeligt lige så vel huse andre figurer fra eventyrene. Nisser, alfer, gnomer og trolde kan med lige så god ret kræve deres plads i eventyrhaven. En eventyrhave er en miniaturehave enten på et meget lille afgrænset område i haven i en eller i en eller anden form for balje, kasse, krukke eller sågar en knust urtepotte. Det er indenfor dette afgrænsede område, man skaber et lille domæne af eventyr, som børn og voksne kan finde sammen om at lave. Alle mulige dekorative elementer i form af små stenbelagte stier, små huse, huler og små havemøbler går ud i et med småplanter. Man kan kreere små landskaber, bakker og dale, og man kan udplante dværgnåletræer, eller lave et bunddække af timian. Er man på skovtur kan se insekter og små dyr, dem kan du købe her som smukke dekorationsdyr. I skoven kanman samle småsten og kogler og mos. På stranden kan man sikkert finde alle størrelser i drivtømmer, og man kan indsamle strandskaller. Alt sammen kan det sættes sammen med stenskulpturer, mindre fontæner og trolde.

Dekoration rød mariehøne

Eventyrhave med smukke dekorations dyr fra Kingbo

Vi har hos Kingbo lanceret en kollektion af små sjove og udtryksfulde trolde, som kan indgå i din eventyrhave. Brugen af mange typer af små bredbladede planter med et forskelligartet udvalg af bladfarver og teksturer kan skabe en illusion af en miniaturehave. Mange havecentre fører et stort sortiment af miniatureplanter, der er velegnede til miniature havelandskaber med små trolde, der giver haven karakter af noget eventyrligt. Mulige plante valg kunne være lavt voksende stenurter, småbladet efeu, Muehlenbeckia, Hypoestes (fregnefjæs), Fittonia (mosaik planter), Selaginella (ulvefod), Peperomia, Ficus pumila (krybende figen). Selv juvelorkide kan indgå i miniaturehaven pga. deres blade i stedet for dets blomster. Små sukkulenter ville også være en overvejelse værd, når du vælger planter til dit landskab. Og midt i det hele en sjov trold der endeligt føler sig hjemme i sine omgivelser – vores eneste kollektion af trolde består af fem forskellige typer med forskellige ansigtsudtryk.

Pindsvineunger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *