Luksus Læsø sydesalt ekstra god salt til madlavning

Læsø Salt syderi laver kun uraffineret havsalt, lige som man fremstillede salt i de gode gamle dage. Spar penge ved at købe Læsø salt plastikpose i stedet for lærredpose.

Danskerne bruger i disse år, af helbredsmæssige årsager mindre salt. Så hvorfor ikke vælge den mest velsmagende salt, til vores mad, så den smule vi bruger, er den bedste altid. Læsø Salt er dansk salt når det er bedst.

Læs mere om Læsø Salt på syderiets egen hjemmeside, eller bag med brug af Læsø salt og sæt prikken over i´et med det gode salt.

Bag de sprødeste brød, saftige boller eller perfekte pizzaer med et bagestål. Det fremtryller den bedste pizzabund du kan skabe hjemme i det eget køkken.

Læsø-Salt smager godt på alt slags mad, og gør en stor forskel, hvis du udskifter den almindelige salt, med Læsø Salt.
Læsø sydesalt bliver fremstillet på Læsø efter gamle metoder, i en lang årrække blev Læsø Salt fremstillet ved, at opvarme det højkoncertnede saltvand, man hentede ved rønnerne på den sydlige del af øen, man opvarmede vandet med træ fra øen, det gør man ikke i dag, da man ikke har nok træ længere. I dag fremstiller man Læsø Salt ved at opvarme det med gas, dette gør temperaturen nemmere at styre, end da man brugte træ til opvarmningen.

Læsø salt har men fremstillet i mange år, faktisk startede man med at fremstille Læsø Salt allerede i 1100 tallet, men man løb tør for træ til salt fremstillingen ca 5 -600 år senere, hvor det ved lov blev forbudt at bruge træ til salt fremstillingen, der var alle træerne på Læsø faktisk også fældet. I starten af 1900 begyndte man igen at plante træer på Læsø, men salt fremstillingen stod stille helt frem til 1990, hvor man genoptog dette stolte håndværk.
Læsø sydesalt er ideel i forbindelse med tilberedning af mad. Saltet formindsker dit indtag af salt og sukker. Hertil kommer, at det ikke er ligegyldigt, hvilken type salt du bruger. Den forarbejdede bordsalt består af natriumklorid, og det er den de fleste bruger som ”salt på bordet”. Denne salt er ikke den bedste! Uraffineret havsalt fra Læsø er sundere. Havsalt indeholder selvfølgeligt natriumklorid, men hertil kommer et indhold af andre vigtige ingredienser i form af salte, sporstoffer og mikro-næringsstoffer.
Læsø sydesalt er fremstillet på et saltsyderi på Kattegatsøen, hvor man udvinder restsaltlage af det omkringliggende havvand. Brugen af sydesalt til kød fungerer ved at nedbryde muskelvævene, og saltet hjælper kødet til at trække fugt til sig. Alt for mange tørsteger deres kød, så det mister smagen. Det modvirker dette sydersalt. Saltning virker på samme måde som en marinade, da det holder maden fugtig og mørt. Saltning er en måde at øge kødets evne til at holde på fugten. Store udskæringer af f.eks. oksekød, kræver timer eller dage, når kødet skal gøres saftigt, mørt og velsmagende. I de seneste årtier er svinekød blevet mere magert. Selv en saftig mørbrad kan blive for tør uden smag og ’flavor’. Svinekød en velegnet, når der saltes med Læsø salt! Saltning af kød med Læsø salt er let, økonomisk og den kræver ikke særligt køkkengrej.

Læsø salt får din madlavning op på et endnu højere niveau.

Læsø Salt kan gives både til fødselsdagsgave, jubilæet, festen eller ved en anden lejlighed, det bedste er det er billigt her, nemt og hurtigt leveret, samt glæden holder længe.

Læsø sydesalt smager meget bedre end almindeligt salt, da det er uraffineret havsalt.

Læsø salt er fremstillet efter gamle stolte gamle traditioner, man har fremstillet Læsø salt fra omkring 1100-tallet og 5-600 år frem i tiden, det stoppede efter disse 5-600 år, da produktionen af salt havde gjort, at man var løbet tør for træ på Læsø, det var for dyrt at få træet sejlet til Læsø, og dermed stoppede produktionen.

I 1990 kom der arkæologer til Læsø, de syntes det var en fantastisk historie, at høre om den tidlige saltsydning, samtidigt var træerne igen vokset op, og man interessen for saltsydning blev vagt igen, på Læsø

Den kendte lækre kvalitets salt fra Læsø, er fantastisk til kød, fisk og vildt.

Du kan selv fremstille dit eget kryddersalt der hjemme. Køb Billig Læsø Salt her og bland saltet med tørret urter som oregano, hvidløg, timian og rosmarin. Brug dit hjemmelavet kryddersalt med Læsø salt til vildt der fremhæver vildtets lækre smag.

Vildt er noget specielt, og det er oftest forbundet med festmad og særlige højtider. Men det er også i højgrad sæsonbetonet, der smags mæssigt passer bedst til efteråret og vinteren.

Udover at tilsætte vildtet denne særlige hjemmelavet krydder salt, der fremhæver vildtets harmoniske og skønne smag, så tage en tur i skoven, og saml de lækre tyttebær, eller gå i haven og pluk dine hjemmedyrkede æbler. Tyttebær og æbler passer perfekt til vildtets smag.

For at undgå vildtet bliver tørt, så drys dit eget blandet kryddersalt til vildt, og placér et stykke spæk over kryddersaltet, der ved trænger smagen fra kryddersalt til vildt ned i kødet, i takt med at spækket smeltet i ovnen.

Kryddersalt til vildt, kan også fint anvendes på middagsbordet som fingersalt, eller på en lækker hakkebøf eller til dit frokostbord. Uanset hvad du anvender kryddersalt til vildt til, så vil du få en unik smags oplevelse, med Læsø Salts høje kvalitet og de lækre urters fantastiske smag.

Læsø salt billigst i dit lokale supermarked direkte fra Læsø

Vi husker Mick Jagger og Rolling Stones sangen med Jagger og Richards lyrik om at udbringe en skål for de hårdtarbejdende mennesker på jorden. Jagger, der ville løfte sit glas og drikke for det ydmyge menneskes fødsel. I en rå blues ville han løfte glasset for det gode, og det onde i en skål for jordens salt. Han synger om de utallige ydmyge millioner. Udtrykket jordens salt er bibelsk. I bjergprædiken tales der om en grundlæggende godhed. Jesus fortæller her sine tilhængere, der hovedsagelig er fiskere og andre ’simple folk’, “at de er salt af jorden.” Nu om dage kender vi bedre til Læsø sydesalt det bruges også i nogle tilfælde til at beskrive en enkel og god personlighed, hvor der refereres til pålidelighed og troværdighed. Læsø sydesalt er godt til al madlavning, både hvis du har mindre gode færdigheder i et køkken, men også hvis du er professionel kok eller andet inden for catering. fortæller om den, der er ’sit salt værd’. Heraf også det engelske ord ’salary’ eller det danske ’salær’, der har sin oprindelse i det latinske ’salarium, der netop oversættes som salt.

Læsø sydesalt et livsvigtigt produkt

Læsø sydesalt er det bedste sodium klorid eller salt, det er af afgørende betydning for menneskers liv og i de tidlige tider endnu, før man kendte til konserves og afkøling, var saltet den primære metode til konservering af fødevarer. Forbindelsen til Læsø sydesalt som noget værdifuldt, er derfor ikke overraskende. To stoffer udgør kernen til alt liv på jorden. Alt liv opstår og fastholdes gennem dem. Uden disse to enten ville der intet liv være. De to stoffer er salt og vand. Fra den enkleste til de mest komplekse livsformer, er det disse der opretholder liv. Menneskeligt blodplasma er bemærkelsesværdig tæt på havvand. En saltopløsning genopliver os, hvis vi mister en masse blod.

Der er over 70 forskellige mineraler i uforarbejdet Læsø sydesalt, herunder også jonisk ladede spormineraler, som stort set er identisk med de, der findes i et sundt blodplasma- og lymfesystem. Læsø sydesalt støtter balanceringen af vort blodsukker, hvilket modvirker livsstils sygdomme. Spørgsmålet om hvilken salt man skal bruge optager mange, fordi vi hører vi skal spare på saltet. Uforarbejdet havsalt fremstilles på Kattegatøen Læsø i saltsyde-hytter. Raffineret hvidt bordsalt i alt for store mængder bør undgås, om end nogle af disse salt indeholder jod som ikke er i havsalt. Jeg supplerer så i stedet med jod på en anden måde. For ca. 2000 år siden opdagede kineserne, at en 5 % saltlage tilfører gavnlige mælkesyrebakterier, der skaber et unikt miljø der modvirker skadelige mikrober. Prøv et mundskyl med en blanding af havsalt og vand.

Salt er væsentligt for, at vore organismer kan virke, som de skal. Vi kan faktisk miste bevidstheden, ja endda i værste fald dø af mangel på salt! Læøs Sydesalt i smart pose eller bøtte gemmer på en masse nyttige grundstoffer, som ikke findes i køkkensalt. Køkkensalt er, når det kommer til stykket, ikke andet end natriumklorid og en række tilsætningsstoffer – i nogle tilfælde jod og fluor, der fremmer salts usunde virkning. Alle vigtige mineraler er forsvundet gennem processen med kemisk behandling under fremstillingen af kogesalt. Vores legeme udskiller natriumklorid, og det er her vore nyrer kan komme på hårdt arbejde. Kroppen skal hele tiden afbalancere giftstoffet ved hjælp af cellevand! Lidelser som gigt, nyresten, galdesten og nyresten stammer fra denne fysiologiske proces. Hjerteforeningen fremhæver desuden, at salt indtaget i stor skala kan være alt andet end klogt. Blodtrykket forøges ved hyppig indtagelse, og det kan i værste fald lede til et slagtilfælde!

De anbefalinger, der er sendt ud til offentligheden taler for natursalt med dets mange gode bestanddele. Hvorfor så ikke nyde det, man trods alt må få? Vælg Læsø sydesalt i de smarte små middelalderlige sække. På den anden side er dette pynt og mindre kan også gøre det. Er det kun saltet du ønsker kan den også købes i en ganske almindelig plasticpose.

De anbefalinger, der er sendt ud til offentligheden taler for natursalt med dets mange gode bestanddele. Hvorfor så ikke nyde det, man trods alt må få? Sydesalt i de smarte små middelalderlige sække. På den anden side er dette pynt og mindre kan også gøre det. Er det kun saltet du ønsker kan den også købes i en ganske almindelig plasticpose.

Fremstillingen af en høj saltkoncentration finder sted på Læsø i restaurerede middelalderlige saltsydehytter efter gamle opskrifter og metoder. Det betyder, at saltet er håndfremstillet i åbne jernpander, fyret op af øens eget brænde. Læsø sydesalt syderi laver kun havsalt, som man gjorde i gamle dage uden at raffinere det. Sydesalt – Sydesalt fremstillet på Læsø er en enestående havsalt fabrikeret ved hjælp af dampnings-processer. Processen er rent håndværk, der fører til sprøde, pyramideformede og lækre saltkrystaller. Saltet har en porøs overflade, og det er enestående til lækre gryderetter og anden indbydende kokkekunst.

Vi er hos Kingbo glade for at kunne vist særlige godt danske produkter frem i en række af Læsø varer, der er med til at støtte det lille øsamfunds økonomi og i det hele taget forskningen på øen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *