Er husnummer skilt en ny eller gammel opfindelse?

Den er faktisk ret gammel – vi skal tilbage til 1512. Det var husene på broen Notre-Dame i Paris, der som de første fik husnummer skilt på.

Broen styrtede i 1499 sammen, og på den stærke konstruktion opførtes 68 ens etageejendomme, og for at de skulle være genkendelige og adskille sig, fik de hver et husnummerskilt på. Lige numre på den ene side, og ulige numre på den anden.

Herfra bredte ideen med husnummer skilt på ejendomme sig, stille og roligt til andre byer. Et husnummer, bestående af kun tal, erstattede de skilte med genkendelige billeder, som man ellers tidligere har fundet vej ved hjælp af.
Det var f.eks. håndværkernes skilte, bagerens kringle, barberens stål fad og lignende skilte, der ikke altid var fastgjort helt sikkert, så de faldt ned.

Danmark var ikke helt med på denne nye mode med husnummer skilt. I 1771 indførte Struensee husnummer skilt i København, men da han blev henrettet den 28. april 1772 på Østerfælled, blev husnummer skilt igen afskaffet.
De blev genindført igen i 1859, og siden har det været meget udbredt med husnummer skilt i Danmark.

På denne side kan du læse om gode placeringerne til dit nye husnummer blot Klik her

Et godt husnummer skilt er stort, gerne op til 70 cm højt og i kontrast farve til huset, så det er synligt for alle, også i skumringen. Derfor er husnummer skilt fra Kingbo.dk et godt valg. Her kan du få husnummer skilt i sort, hvid eller stål, så uanset hvilken farve sten eller træ dit hus er fremstillet af, så kan du vælge et husnummer skilt fra Kingbo.dk, der ses af alle.

husnummer skilthusnummer skilthusnummer skilthusnr skilt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *