Hjælp fuglene i vinterkulden

Vi har ødelagt mange, af de helt naturlige levesteder fuglene har, derfor har de svært ved, at finde læ i vinterkulden. De er ude hele tiden, uanset hvor koldt det er, hvor meget sneen vælter ned, – de er altid ude. De har brug for læ, det kan være store buske, hulrum i træer o. lign., eller måske endda i en redekasse.

De mange fødekilder, som fuglene har, har vi ligeledes ødelagt. Få steder findes der haver med bær/frugter, mange af havens blomster, der danner frøstande, har vi fjernet i efteråret, når de var afblomstret. Det betyder mindre mad til havens fugle.

Mange af de små fugle, skal spise 2 – 3 gange om dagen, dette uanset om sneen ligger tæt, og der fryser 12 grader uden for, og blæsten er hård.

Derfor, fodr de fugle du har i haven. Tænk på, når så foråret og sommeren kommer, så takker de dig med sang og fuglefløjt, for den mad du gav dem i vinteren. Samtidig, får du også en stor mulighed for, at kunne studere de smukke fugle, på ganske nært hold, mens de sidder og spiser.
Men mad gør det ikke alene – det er også vigtigt at de har adgang til isfrit frisk vand.
Du kan servere æbler, nødder, frø, kerner, havre, rosiner, mejsekugler og solsikke f.eks.

SE VIDEOERNE NEDENFOR !

Fra DR1 vores vejr 22 Januar

Hjælp fuglene i vinterkulden, her hos Kingbo.dk, få de Kanelsnegle om Søndagen

Solsort i haven hos Kingbo dk i vinterens kulde

Fugl spiser kanelsnegl hos kingbo.dk

Fugl spiser hos kingbo.dk

Fugle i haven, en søndag morgen i januar

Fugle i haven, i dag da vi så ud i haven, var fuglene i gang med alle kornene vi har lagt ud til den, og blandt alle fugle i haven, altså de almindelige fugle i haven, så som gråspurve, og musvitter  på denne årstid, så vi også Gråsiske, den er utrolig flot med dem røde plet i panden, og de spiste en masse korn og frø, så varer vinteren nok længe endnu.

Om fuglen : Gråsisken er i familie med Finker.

Udseende: En lille fin lysegrå fugle, med mørke striber og en rød prik i panden. Den er på størrelse med en gråspurv, men meget flottere i farverne. Fuglen måler i længden ca. 11,5 til 14.5 cm, og har en vægt på mellem 12-16 gram.

Når den formerer sig kommer der mellem 3 til 7 æg, som hunnen ruger på 10 til 12 dage. når æggene klækkes er der unger i reden i 12 til 13 dage. Nogle par har 2 kuld om året.

De lever normalt i de nordlige nåleskove, specielt i Finland er det en meget kendt fugl. Den finske ynglings bestand er på ca. 200.000 til 500.000 endivier.

Det er hyggeligt med Fugle i haven.

fugle i haven

Fugle i haven, vi så en Gråsiske blandt havens andre fugle en tilfældig søndag morgen. Har du også set sådan en i haven ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *